About

Welkom bij Marieke van Dort, Hair & Make-up Artist.nl

Wat leuk dat je mijn website bezoekt.
Dit is voor mij een plek waar ik kan laten zien hoe leuk het leven is, en wat mij dagelijks bezig houd. Dit verscheelt van opdrachten tot mijn andere grote passie Reizen.

Het begint allemaal in 2007 wanneer ik mijn kappers opleiding doe in Den Haag. Al snel kom ik er achter dat het “totaal” plaatje maken helemaal mijn ding is. Gelukkig was er een mogelijkheid om door te stromen naar Young Intercoiffure trainingen. Ze trainen je bijvoorbeeld in het uitzetten van nieuwe mode lijnen, het uitwerken van je kapsels en presentaties geven op het jaarlijkse Intercoiffure Congress. Het leukste vond ik, dat we aan het einde van elk jaar een weekend naar het buitenland gingen om daar training te volgen. Ik heb dit 2 jaar mogen doen en ben naar Parijs en Zurich geweest. ‘S ochtends vroeg de salon in en later op de avond lekker uiteten.

Zo maakte ik een enorme groei en merkte ik dat make-up steeds meer mijn interesse had. In mijn 2e jaar van Young Intercoiffure trainingen ben ik de Visagie opleiding bij Mieke Petiet er naast gaan doen. Best pittig, want ik werkte nog 4 dagen in de salon. Maar als je iets leuks vind, voelt het niet als werken. Het mooie is, dat ze je op een andere manier naar mensen laten kijken, het het beste naar boven willen halen.

Iedereen is uniek!

Toen kwam er een vacature voorbij om als kapper aan de slag te gaan op een Cruiseschip. Ik dacht waarom niet? Ik had mezelf opgegeven onder het mom van: Ik wordt toch niet aangenomen. Binnen een dag had ik een mailtje terug dat ze een gesprek met mij wilden hebben. Toen dacht ik, oh oh nu moet ik het mijn ouders wel even gaan vertellen. Waarop mijn moeder zei: Jij gaat echt niet. Hahah het was best wel even spannend, maar heb er geen moment spijt van gehad.
Nadat mijn Visa was goedgekeurd ben ik de afgelopen 2 jaar met heel veel plezier op reis geweest. Dit heb ik nooit voor geen goud willen missen! Ik heb veel van mijn collega’s vanuit het buitenland geleerd en ben de uitdaging aangegaan om een echt Allrounder te worden.

Op het moment ben ik weer volop werkzaam in Nederland en in het buitenland.
Zo was ik vorig jaar in Londen om training te mogen volgen van Ulyana Aster. Eerst gaf zij demo’s en daarna mochten we zelf aan de slag. Hoe tof!! Zoveel inspiratie opgedaan en veel geleerd. Wat een power vrouw!

Don’t take anything for granted.
Het leven is veel te kort en geniet er met volle teugen van!

Liefs Marieke.

Merken waar ik graag mee werk,

 Bobbi Brown